Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (76 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 
 
Sattlerhof, Gomilica, Avstrija
Pomladna zgodba s Satlerjevine

Hotel, podeželska hiša, vinotoč, vrhunska vina, domačna eleganca, čudovit razgled

Veselila sva se. Še posebej, ker so naju dvakrat posadili v "vežo", tokrat pa sva si le uspela izboriti zimski vrt. Toda, odšla sva sita, a ne zadovoljena!

Razlog pri nama. Prvi pomladni dan na vrtu je storil svoje. Ko sva srkala aperitiv, ki je pri Sattlerjevih tradicionalen, domači vermut, sva že zehala. Že pred leti, po prvem obisku Satlerjevine, sva posadila ravno zaradi tega obiska vermut. Zdaj pa sva lahko le ugotovila, da je Sattlerjev domači še vedno boljši od domačega domačega.

Razlogi pri Sattlerju

Pogrinjek, z domačim maslom, bučnim namazom in pestom iz bučnega olja, je bil obetajoč. Tudi pozdrav iz kuhinje, lazanja kot millefoglie (ob zadnjem obisku bi zapisal še mille-feuille, toda zdaj je Sattler bolj italijanski). A potem so sledili hodi, ki se sicer niso spotikali, a tudi plesali niso.

Karpačo topinamburja je obljubljal zdravilne učinke regrata, toda po treh lističih za 13,70 evra nisem bil nič manj utrujen od celodnevnega puljenja plevela. Malo več domiselnosti je bilo na krožniku treh lističev motovilca, ki so mu delale družbo dolgo kuhane svinjske ličnice na pretlačenem krompirju.

Juhi sta bili najbrž najboljši del menija za 40 evrov, hrenova, modno penasta, zaradi cmoka iz krvavice, in zeliščna iz pomladnih trav, ne le zaradi ocvrte koprive, temveč tudi še  na krožniku zares travniškega okusa.

Ješprenjeva rižota s svojo bledostjo ni prepričala (čeprav so se mi nekoč zdele Sattlerjeve jedi preveč smetanaste), resda pa je bila zraven ščuka vrhunske kvalitete. Pri sestavinah Sattlerjevi nasploh ne skoparijo, tudi postrežbo je potrebno pohvaliti, za to, kaj sta brata naredila iz nekoč kmetije, pa čestitati. Iz lepega razgleda so nastali hotel, podeželska hiša, vinotoč, vrhunska vina, domačna eleganca.

Pri jagnjetini je kuhar dokazal, da ga ni strah nobenega kosa, da obvlada vso novo in staro kuharsko tehniko, a vtis korektnosti brez izliva čustev je ostal. Pravzaprav je bilo slednjega še največ v preprosti sladici zgodnje rabarbare, ki se je imenitno ujela s cvrtjem, a zato manj s svetovanim Sattlerjevim jagodnim izborom. Ja, tudi vina, k vsem hodom Sattlerjeva, so bila (zgolj) korektna.Komentar bralcev:Dodatni podatki

Kako do tja:  Iz Gomilice naprej proti Lučanam, na prvem ovinku levo, čez 500 metrov desno v hrib; dobro označeno

Regija:  Avstrija

Značilnost:
regionalno

Naslov:  Sernau 2a, Gamlitz - Gomilica, Avstrija

Telefon:  +43 3453 44 54-0

www:  www.sattlerhof.at

E-pošta:  restaurant@sattlerhof.at

Zaprto:  Nedelja, ponedeljek, od sredine decembra do sredine marca

Lastnik:  Hannes Sattler

Kuhar:  Hannes Sattler

Cene:  niso nizke; za opisnao sva plačala 142 evrov

Jedi:
regionalno obarvana sodobna kuhinja letnih časov in naravnih okusov

Plus:
domačno in elegantno hkrati; iz kmetije je nastal idiličen hotel z vrhunsko restavracijo; zelo dobra postrežba; moderne jedi iz vrhunskih sestavin in svežine

Minus:
Ambient, okolje, postrežba, prezentacija jedi in cene so na takšnem nivoju, da pričakuješ tudi od okusov, da se bo zgodil višek... Ki pa ga (še) ni!

Dodatno:
vinogradništvo Sattler brata Willija

Leto obiska:  2008

Ponoven obisk:  ker je zagotovo lahko še boljše   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND