Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (74 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 

 
Lovin, Graz (Gradec)
Lokal in vino ter feng shui

Lokal in vinoteka v graškem prireditvenem centru

Zdi se, kot da dandanes gostilna ne more več sama obstajati. Predvsem tiste v mestih. Vse se povezujejo še z drugimi dejavnostmi. Nenazadnje, saj je tudi As gostil Popov Bar... In bo tudi Rožmarin gost v novem mestnem modnem kriku (nekoč Kviku)... Nič čudnega, da graški LoVin stanuje v poslovno-prireditvenem centru Krone.

Že zasnova centra je zanimiva. V okolju feng shuija ponuja vrhunsko tehnološko opremljene poslovne prostore, ki jih povezujejo viseči mostovi, vodometi in vodne poti, namenjene poslovnim konferencam, predstavitvam, seminarjem, novinarskim konferencam in celo gledališkim predstavam. Logično, da v takšno ekskluzivno vsebino sodi tudi temu primerna gostilna.

LoVin ni nastal zaradi ljubezni, temveč zaradi združitve. Lo kot lokal, Vin kot vino. Steklenic je polna najdaljša stena gostilne. V veliki večini so v njih vina avstrijskih vinarjev, med njimi pa so predvsem tisti najbolj cenjeni in znani. Nasploh se Lovin spogleduje z domačimi surovinami, ki pa jih po sredozemsko obdeluje. In si pri tem pomaga v enaki meri s kuharskim kot z marketinškim znanjem. Tudi to je značilnost sodobnih gostiln. Najprej skuhati, potem pa še zapakirati, je potrebno.

Veliko te embalaže Lovinu daje že center Krone. Feng shui je vendar in! Zaradi tega se ambientu gostilne niti ni potrebno preveč bahati. V centru predolgega in preozkega prostora je bar, za katerim opoldne najdejo svoj prostor za okrepčilo tudi kuharji in natakarji. Dajali so vtis zadovoljnih jedcev, zato sva se brez strahu poglobila v ponudbo. Dnevni meni ni bil nič posebnega: rukola solata z avstrijskim pršutom (blagovna znamka Vulkano), goveja juha z rojalom, puranja rulada s svežim sirom na krompirjevi solati s kumaricami (6,30 eur), kremna špinača z jajcem na oko na praženem krompirju, melonina solata z meto in limoninim sorbetom (3,20 eur), variacija Vulkano specialitet in štajerskega sira (10,50 eur). Precej več je ponudil redni jedilni list, ki se spreminja sezonsko.

Konkurenca na krožniku

Po aperitivu (Melchertov muškatov južnoštajerski sekt iz Gomilice) ni bila kremna juha iz rdeče pese noben boršč, temveč lahka začetna jed z moderno zakuho, ki pa ni bila v njej, temveč na krožniku ob njej: tartar dimljenega soma s keta kaviarjem (iz lososovih iker). Priznajte, dobro se sliši. Po takšni opoldanski juhi imaš ob povratku v pisarno snov za pogovor... In jutri gredo zato v Lovin še poslušalci... Saj pravim, ni več dobre gostilne brez dobrega marketinga.

Precej manj je uspel marketing sosednjega krožnika, saj je kuhar ostal pri poskusu delati vtis. Logično, dobro se sliši tunina pa škamp in še raviol (kot predjed 12,40 eur). Toda v ustih so bili dolgočasna družba. Sicer je bila tunina na sredini še rožnata, toda premalo, predvsem pa bi potrebovala kakšno obleko, da ne bi dajala tako nebogljenega vtisa. Slednjega je sicer poskušala popraviti limonina trava, ki je nase nabodla lep primerek tihomorskega škampa. Ravioli, polnjeni z olivami, so se na tem krožniku počutili kot nebodigatreba. Pa še čakali so naju predolgo.

Na glavnih krožnikih je Lovinov kuhar poskrbel za več sočnosti. Prsi pitane kokoši je napolnil z bazilikino kremo in zraven pridno mešal paradižnikovo rižoto. Prav s to rižoto je dokazal, da mu ni le za vtis, temveč tudi za okus!

Še stopnica višje je bil volovski ramstek (18,20 eur), ki ga je položil na ragu govejega repa, s čimer je naredil glavnemu mesnemu kosu zanimivo konkurenco. Čeprav je bil ramstek lepo odležan in pravilno spečen, je tudi ona priznala - seveda, po nekajminutnem prigovarjanju, naj vendar poskusi, saj ni mastno, temveč le sočno - je bila zmaga prepričljivo repova. Da je kuhar to naredil nalašč, je pokazal tudi s prilogo, sestavljeno iz dveh čebulnih vrst, opečene mlade in dušene šalotke.

Žal pa je kuharja ta trud utrudil. Pri sladicah je nekam pobegnil... Trojni pomrznjeni čokoladni terini z ingverjevimi višnjami in toplemu zdrobovemu pudingu na juhi iz jagodičevja se je poznalo, da se je v Lovinu že začel popoldanski odmor.Komentar bralcev:Dodatni podatki

Kako do tja:  iz centra mesta malo proti vzhodu

Regija:  Avstrija

Značilnost:
avstrijsko

Naslov:  TPA KRONE CENTER Muenzgrabenstrasse 36, Graz, Avst

Telefon:  0043 316 919214-10

www:  www.lovin.at

Zaprto:  Sobota, nedelja

Cene:  Z dvema osminkama odlične gradiščanske modre frankinje sva odšla po opisanem lažja za 76 evrov.

Jedi:
sodobna kuhinja z dvema vplivoma, sredozemskim in avstrijskim

Plus:
obrtniško zelo dobro oddelano, brez previsokih ambicij, vendar prilagojeno sodobnemu poslovnemu življenju v mestu; brez nepotrebnih napak in nepotrebnih dodatkov; za avstrijske razmere dobro razmerje cene in kakovosti

Minus:
zmotile so nekatere bližnjice, ki so dale vedeti, da je kljub enakemu jedilnemu listu kosilo kuharju manj vredno od večerje

Dodatno:
vinoteka in poslovni prireditveni center

Leto obiska:  2006

Ponoven obisk:  zvečewr v prijetni družbi in dobrem kozarcu vina   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND