SladoLent: 5.000 obiskovalcev v 16 dneh | 09.07.2012 | Vsi kuharji in vse jedi 2. SladoLenta: - Zadnji večer SladoLenta so se predstavili Gostilna pri Lešniku, Novi svet pri Stolnici in Višja strokovna šola za gostinstvo iz Maribora - Obveza za prihodnje leto |
 2. SladoLent, hit 20. Festivala Lent
|  Zdenka Lešnik: omini mlinci 2012 s hrustljavo kokoško
|  Matija Sadek: leteča račkina lizika & co.
|  Davorin Verlič: Jakobova pokrovača na črni rižoti z žafranovim sabayonom in limonino travo
|  SladoLent 2012, pet tisoč obiskovalcev v šestnajstih dneh
|
SladoLent je v 16. dneh obiskalo več kot 5.000 gostov, s čimer se je street food festival v času Festivala Lent spremenil v največjo slovensko gostilno, s 34 vrhunskimi kuharji in njihovimi 51 jedmi, s katerimi se je ujemalo 23 vrhunskih vin štajerskih vinogradnikov.
SladoLent je (bil) del programa Evropske prestolnice kulture Maribor 2012.
Sponzorji - opremljevalci SladoLenta:
- Electrolux
- Duropack
- Paloma
- Terme Maribor
Vsi kuharji in vse jedi 2. SladoLenta:
- Janez Bratovž (Restavracija JB): sirov burek na omaki iz jogurta svežih kumar in mlade čebule; tuna, zavita v daikon, z algino omako in ingverjem
- Tomaž Bolka (Gostilna Krištof): Arvajeva Kranjska klobasa s svežim hrenom in kruhom, nadevanim z ženofom; krvavica s potočnimi raki na krožniku s špilo; veganski sladolent
- Jure Tomič (Ošterija Debeluh): korenčkove fritule z mentino kremo; dimljena postrv s hruško in espumo dimljenega sira
- David Vračko (Mak): file pujska, dimljen paradižnik, aioli; jabolko & kardamom
- Robert Žibrat (Hotel Habakuk): sladoled z gosjimi jetri, kapesante v svinjski koži in popkorn; telečji file v vakumu, zelenjava in jurčkov raviol
- Zoran Ristič (Restavracija Betnava): kumarični sladoled s karameliziranim piščancem na palčki
- Sebastijan Jurjevec in Simon Umek (Rožmarin): burger@gov.si; čokoladni čufti
- Stanko Ramšak (Hotel Arena): flos - kvašeno testo, govedina, zelenjava in zaseka
- Marko Pavčnik (Pavus - grad Tabor): goveji jezik v solati malo drugače; Pavusove čokoladne kroglice
- Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu): vipavska postrv, dimljena pred gosti, na krompirjevem pireju z limono; potica v kavi
- Gašper Čarman (Gostilna pri Danilu): eBurger; štruklji s suhim sadjem
- Damjan Fink (Gostilna na gradu): sendvič iz kruha potice in piranskega brancina Fonda, z lisičkami, paradižnikom in šopkom svežega pehtrana in sendvič z dimljeno panceto, hrenom, olivami in majonezo oljčnega olja
- Miriam in Boris Novak (Domačija Novak): krompirjev ocvrtek z dimljeno postrvjo; pita iz divjih rastlin
- Tanja in Damir Pintarič (Gostilna Rajh): prekmurske testenine in Luštov paradajz; Sweet'dwich
- Andrej Kuhar (Maxim): tople pečene račje prsi s figovo omako, solata rdečega zelja in popečen ajdov kruh z orehi
- Marko Vršič (Restavracija Betnava): piščančje praline z bučnimi semeni in rabarbaro; vanilijev bourbon sladoled s pasijonko in praženimi mandlji
- Luka Jezeršek (Hiša kulinarike Jezeršek): kranjsko nabodalo
- Uroš Fakuč (Dam): špargljeva tortica s kremo zelenih špargljev Vipavske doline, hrustljav vipavski sir, dehidriran vipavski pršut; kremšnita DAM
- Davorin Verlič (Novi svet pri Stolnici): pečena jadranska hobotnica v družbi glazirane fige z modro frankinjo na sladki gorgonzoli; Jakobova pokrovača na črni rižoti z žafranovim sabayonom in limonino travo
- Borut Jovan (Restavracija Prestige): ajdova pašta s štajerskim podpisom in sokom rdeče bazilike; slivov "retaš" po moje
- Ana Roš (Hiša Franko): pikantna čompa s skuto; palalalalalačinka
- Ksenija Mahorčič (Gostilna Mahorčič): Jamar in rožice s Krasa; tart karamele z vipavsko breskvijo in bezgom ter krokant s kraškim šetrajem
- Uroš Štefelin (1906 Bled): kroparska žonta v kozarcu s polento in krompirjevo peno s tartufi; hruškov zavitek po naše in praline tepke
- Igor Jagodic (Vila Bled): pohan piščanc s krompirčkom; mousse bohinjske skute
- Bine Volčič (Gourmet restavracija Promenada): jagnječji kebab s kaviarjem in tahinijem; pasijonka s sladoledom iz ajdove kaše in kavnim pudingom
- Marko Herič (Pri Florjanu): štajerski restanec
- Slaviša Amidžić (Panorama v hotelu Draš): Lentos štručka; pohorska omleta na palčki
- Žiga Kristan in Mojca Polak (Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor): spomini na kračo z Račjega dvora
- Marko Herič (Pri Florjanu): štajerski restanec
- Zdenka Lešnik (Gostilna pri Lešniku): omini mlinci 2012 s hrustljavo kokoško
- Matija Sadek (Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor): leteče lizike & co.
Vsa vina in vinarji SladoLenta:
- Zeleni silvanec, suho, 2011, Gaube
- Sauvignon, suho, 2011, Valdhuber
- Ranina, suho, 2011, Steyer
- Laški rizling, suho, 2011, Valdhuber
- Renski rizling, suho, 2010, Joannes Protner
- Rumeni muškat, suho 2011, Joannes Protner
- Chardonnay, suho, 2011, Vinag
- Rizling cuvee, suho, 2011, Doppler
- Rumeni muškat, polsladko, 2011, Pullus
- Dišeči traminec, polsladko, 2011, Steyer
- Rose, suho, 2011, Gaube
- Kerner, suho, 2011, Gaube
- Penina Royal, suha, 2008, Vinag
- Sivi pinot - moje vino, suho, 2010, Valdhuber
- Sauvignon G, suho, 2010, Pullus
- Chardonnay Vajgen, suho, 2008, Dveri pax
- Šipon Ilovci, suho, 2007, Dveri Pax
- Renski rizling, suho, 2008, Joannes Protner
- Muškat ottonel, polsuho, 2011, Doppler
- Modri pinot Vajgen, suho, 2008, Dveri Pax
- Theresia, modri pinot, suho, 2010, Vinag
- Steyer mark rdeče, suho, 2010, Steyer
- Modra frankinja, suho, 2008, Dveri Pax
|
| |