Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Avtorski street food z Lenta
19.06.2012

Kaj dobrega bodo vrhunski slovenski chefi skuhali na SladoLentu, ki se začne v petek, 22. junija, na njem pa se bo do sobote, 7 julija, zvrstilo več kot 30 slovenskih kuharskih avtorjev





Vsak chef bo na SladoLentu med 22. junijem in 7. julijem nastopil z eno ali dvema street food jedema, tako da bo po šestnajstih dneh in 48 kuharskih nastopih nastal zajeten ”jedilni list” večinoma novih jedi slovenske ulične prehrane.

22. junij
  • Janez Bratovž (Restavracija JB): Sirov burek na omaki iz jogurta svežih kumar in mlade čebule; Tuna zavita v daikon z algino omako in ingverjem
  • Tomaž Bolka (Gostilna Krištof): Arvajeva Kranjska klobasa s svežim hrenom in kruhom nadevanim z gorčičnimi semeni in grozdnim moštom (ženof); Krvavica s potočnimi raki na krožniku s špilo; veganski sladolend
  • Jure Tomič (Ošterija Debeluh): korenčkove fritule z mentino omako; dimljena postrv s pečeno hruško, hrenom in espumo dimljenega sira s postrvjimi jajci
23. junij
  • Janez Bratovž (Restavracija JB): Sirov burek na omaki iz jogurta svežih kumar in mlade čebule; Tuna zavita v daikon z algino omako in ingverjem
  • Tomaž Bolka (Gostilna Krištof): Arvajeva Kranjska klobasa s svežim hrenom in kruhom nadevanim z gorčičnimi semeni in grozdnim moštom (ženof); Krvavica (s potočnimi raki ali jadranskimi kozicami) na krožniku s špilo; veganski sladolend
  • Jure Tomič (Ošterija Debeluh): korenčkove fritule z mentino omako; dimljena postrv s pečeno hruško, hrenom in espumo dimljenega sira s postrvjimi jajci
24. junij
  • David Vračko (Mak): File pujska, dimljen paradižnik, aioli; Jabolko & kardamom
  • Robert Žibrat (Hotel Habakuk): Sladoled z gosjimi jetri, kapesante v svinjski koži in popkorn; Telečji file v vakumu, zelenjava in jurčkov raviol
  • Zoran Ristič (Restavracija Betnava): Kumarični sladoled s karameliziranim piščancem na palčki
25. junij
  • Sebastijan Jurjevec (Rožmarin): Burger@gov.si; Čokoladni čufti
  • Stanko Ramšak (Hotel Arena): Flos - kvašeno testo, govedina, zelenjava in zaseka
  • Robert Žibrat (Hotel Habakuk): Sladoled z gosjimi jetri, kapesante v svinjski koži in popkorn; Telečji file v vakumu, zelenjava in jurčkov raviol
26. junij
  • Marko Pavčnik (Pavus - grad Tabor): Goveji jezik v solati malo drugače; Pavusove čokoladne kroglice
  • Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu): Vipavska postrv dimljena pred gosti na krompirjevem pireju z limono; Potica v kavi
  • Gašper Čarman (Gostilna pri Danilu): eBurger; Štruklji s suhim sadjem
27. junij
  • Damjan Fink (Gostilna na gradu): Sendvič iz kruha potice, piranskega brancina Fonda, z lisičkami, paradižnikom in šopkom svežega pehtrana; Sendvič z dimljeno panceto, hrenom, olivami in majonezo oljčnega olja
  • Marko Pavčnik (Pavus - grad Tabor): Goveji jezik v solati malo drugače; Pavusove čokoladne kroglice
  • Miriam Novak (Domačija Novak): Krompirjev ocvrtek z dimljeno postrvijo; Pita iz divjih rastlin
28. junij
  • Damjan Fink (Gostilna na gradu): Sendvič iz kruha potice, piranskega brancina Fonda, z lisičkami, paradižnikom in šopkom svežega pehtrana; Sendvič z dimljeno panceto, hrenom, olivami in majonezo oljčnega olja
  • Tanja & Damir Pintarič (Gostilna Rajh): Prekmurske testenine in Luštov paradajz; Sweet'dwich
  • Miriam Novak (Domačija Novak): Krompirjev ocvrtek z dimljeno postrvijo; Pita iz divjih rastlin
29. junij
  • Andrej Kuhar (Maxim): Tople pečene račje prsi s figovo omako, solata rdečega zelja in popečen ajdov kruh z orehi
  • Tanja & Damir Pintarič (Gostilna Rajh): Prekmurske testenine in Luštov paradajz; Sweet'dwich
  • Stanko Ramšak  (Hotel Arena): Flos - kvašeno testo, govedina, zelenjava in zaseka
30. junij
  • Andrej Kuhar (Maxim): Tople pečene račje prsi s figovo omako, solata rdečega zelja in popečen ajdov kruh z orehi
  • Marko Vršič (Restavracija Betnava): Piščančje praline z bučnimi semeni z rabarbarino omakico in bučnim oljem; Vaniljev bourbon s pasijonko in praženimi mandlji 

  • Luka Jezeršek (Hiša kulinarike Jezeršek): Kranjsko nabodalo
1. julij
  • David Vračko (Mak): File pujska, dimljen paradižnik, aioli; Jabolko & kardamom
  • Uroš Fakuč (Dam): Špargljeva tortica na kremi zelenih špargljev Vipavske doline, pena iz belih orehoveljskih špargljev, hrustljav vipavski sir, suhi cvetovi, dehidriran vipavski pršut; Kremšnita Dam
  • Davorin Verlič (Novi svet pri Stolnici): Pečena jadranska hobotnica v družbi glazirane fige z modro frankinjo na sladki gorgonzoli
2. julij
  • Borut Jovan (Restavracija Prestige): Ajdova pašta s štajerskim podpisom in sokom rdeče bazilike; Slivov "retaš" po moje
  • Ana Roš (Hiša Franko): Pikantna čompa s skuto; Palalalalalačinka
  • Ksenija Mahorčič (Gostilna Mahorčič): Jamar in rožice s Krasa
3. julij
  • Borut Jovan (Restavracija Prestige): Ajdova pašta s Štajerskim podpisom in sokom rdeče bazilike; Slivov "retaš" po moje
  • Ana Roš (Hiša Franko): Pikantna čompa s skuto; Palalalalalačinka

  • Ksenija Mahorčič (Gostilna Mahorčič): Jamar in rožice s Krasa
4. julij
  • Uroš Štefelin (1906 Bled): Kroparska žonta v kozarcu s polento in krompirjevo peno s tartufi; Hruškov zavitek po naše in praline tepke
  • Igor Jagodic (Vila Bled): Pohan piščanc s krompirčkom; Mousse bohinjske skute
  • Bine Volčič (Gourmet restavracija Promenada): Jagnječji kebab s kaviarjem in tahinijem; pasijonka s sladoledom iz ajdove kaše in kavnim pudingom
5. julij
  • Marko Herič (Pri Florjanu): Štajerski restanec
  • Slaviša Amidžić (Panorama v hotelu Draš): Lentos  štručka; Pohorska omleta na palčki
  • Študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor: Spomini na kračo z Račjega dvora
6. julij
  • Marko Herič (Pri Florjanu): Štajerski restanec
  • Sebastijan Jurjevec (Rožmarin): Burger@gov.si; Čokoladni čufti
  • Slaviša Amidžić (Panorama v hotelu Draš): Lentos  štručka; Pohorska omleta na palčki
7. julij
  • Zdenka Lešnik (Gostilna pri Lešniku): Omini mlinci 2012 s hrustljavo  kokoško
  • Študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor: Leteče lizike & co.
  • Davorin Verlič (Novi svet pri Stolnici): Jakobova pokrovača na črni rižoti z žafranovim sabayonom in limonino travo







Preberite tudi:

4. SladoLent: že po polovici rekorden!

4. SladoLent: 37 chefov, 79 jedi, 32 vin

4. SladoLent: 16 dni vrhunskega street fooda

Od burgerjev do mišelink: ameriška hrana na zahodni obali

Šola okusov: vse iz ostankov

Pizza - ta je ta prava

Končno: žar 2014!

Teden restavracij: 100 menijev, 69 chefov, 14 evrov

Teden restavracij letos dvakrat!

Kulinarično leto 2013 - Nedelovi sončki

Vinsko izletništvo med Napo in Sonomo v Kaliforniji

Zapiski TR 2013: najboljši odmevi

Dobre jedi za 13 evrov

Teden restavracij: ne na slepo

Teden restavracij 2013, 12. do 20. oktober

Teden restavracij od 12. - 20. oktobra 2013

3. SladoLent: program, chefi in jedi

SladoLent: 15 vinarjev, 30 vin

3. SladoLent: 16 dni, 34 chefov

JRE ima že 13 članov

Oranžna energija na Obali

Štajerska pomlad, končno!

Slovenski Teden restavracij maja 2013

Izbor Nedelovih gostiln 2013

Cook it raw: Ana Roš, prva in edina

Kumparička- slovensko-hrvaški kozji sir iz Istre

SladoLent: 5.000 obiskovalcev v 16 dneh

SladoLent: Pri Florjanu, Panorama in VSGT

SladoLent: Vila Bled, Promenada in 1906

SladoLent: Hiša Franko, Mahorčič, Livada Prestige

SladoLent: Mak, Dam, Novi svet

SladoLent: Maxim, Jezeršek, Betnava

SladoLent: Maxim, Rajh, Arena

SladoLent: Novak, Na gradu, Rajh

SladoLent: Pavus, Novak, Na gradu

SladoLent: Pavus, Zemono, Danilo

SladoLent: Habakuk, Arena, Rožmarin

SladoLent: Habakuk, Mak, Betnava

SladoLent: JB, Debeluh, Krištof

Promenada slovenskih chefov

Teden restavracij – dan potem

Gourmet pod vedrim nebom

Leta '12, od 12. maja: 12 menijev za 12 evrov!

Oranžna (vinska) revolucija

Prestolnica okusov in Kozarec dobrega vina

24 ur na Dunaju

Vinsko jadranje Split – Hvar – Korčula – Vis – Split

Vedno bolj zlate istrske oljke

Belo ali rdeče? Ne, oranžno!

Omleta z brusnicami z Železničarskega doma

Dva (nova) lokala in dve (stari) opravičili

V letu 2012 bom …

Veliko vonja, malo okusa

Naši in tuji vinarji iščejo trg

Le Cordon Bleu

Tradicionalna slovenska kuhinja - 20 najboljših

O sončkih in še čez

Izbor Nedelovih gostiln 2012

Prehranjevanje kot igra raziskovanja

Ko zadiši iz domače pečice

Jej dobro in zdravo, jej sezonsko in lokalno

Utrgajte si paradižnik!

Rad dobro jedel.bi

SladoLent: kdaj bo spet?

SladoLent, kulinarična predstava na mariborskih Benetkah

Ljubezenske izjave na prtičkih pintxosov

Prestolnica okusov

Tudi v Mariboru se premika...

Kuharjev prestop

Ne le razlika v ceni

Dolgi ponedeljek

O ocenjevalcu

O slovenskih chefih

O gostilničarjih

O cenah v slovenskih gostilnah

O natakarjih

O novi slovenski kuhinji

Okusno 2011

Izbor Nedelovih gostiln 2011

Istrska jesen

Kuharski spektakel

Naši Robuchoni

Pa četudi ni vedno gostilna

Dunajski in zos

Piknik in Ljubljana

Hi-tec v kuhinji

Zasluži si!

Kulinarična transverzala

Chefi in vinarji

Preprosto, a posebno

Na svidenje, šparglji

Jejte dobro!

S poreklom

Ko zadiši

Naj nekaj ostane

Kje so polpeti?

Eksperimentalno

Še kar mavrahi

Zdaj pa na kolo!

Po veliki noči

Veliko šunko in lepe pirhe!

V gostilni Pri čunti

Neprimerljive cenovne primerjave

Deset Štajercev

Vroča jed le na toplem krožniku

Kdo kuha? Oba!

Smuka zlakotni

Pod chefovim nadzorom

Po jutru se dan pozna

Dobrojedov dnevnik 51, 52-09

Dobrojedov dnevnik 50-09

Dobrojedov dnevnik 49-09

Dobrojedov dnevnik 48-09

Dobrojedov dnevnik 47-09

Dobrojedov dnevnik 46-09

Dobrojedov dnevnik 44,45-09

Dobrojedov dnevnik 43-09

Dobrojedov dnevnik 42-09

Dobrojedov dnevnik 41-09

Dobrojedov dnevnik 40-09

Dobrojedov dnevnik 39-09

Dobrojedov dnevnik 38-09

Dobrojedov dnevnik 37-09

Dobrojedov dnevnik 36-09

Dobrojedov dnevnik 35-09

Dobrojedov dnevnik 34-09

Dobrojedov dnevnik 33-09

Dobrojedov dnevnik 32-09

Dobrojedov dnevnik 31-09

Dobrojedov dnevnik 30-09

Dobrojedov dnevnik 29-09

Dobrojedov dnevnik 26,27,28-09

Dobrojedov dnevnik 25-09

Dobrojedov dnevnik 24-09

Dobrojedov dnevnik 23-09

Dobrojedov dnevnik 22-09

Dobrojedov dnevnik 21-09

Dobrojedov dnevnik 20-09

Dobrojedov dnevnik 19-09

Dobrojedov dnevnik 18-09

Dobrojedov dnevnik 17-09

Dobrojedov dnevnik 16-09

Dobrojedov dnevnik 15-09

Dobrojedov dnevnik 14-09

Dobrojedov dnevnik 13-09

Dobrojedov dnevnik 12-09

Dobrojedov dnevnik, 11-09

Dobrojedov dnevnik, 10-09

Dobrojedov dnevnik 33

Dobrojedov dnevnik 32

Dobrojedov dnevnik 31

Dobrojedov dnevnik 30

Dobrojedov dnevnik 29

Dobrojedov dnevnik 28

Dobrojedov dnevnik 27

Dobrojedov dnevnik 26

Dobrojedov dnevnik 25

Dobrojedov dnevnik 24

Dobrojedov dnevnik 23

Dobrojedov dnevnik 22

Dobrojedov dnevnik 21

Dobrojedov dnevnik 20

Dobrojedov dnevnik 19

Dobrojedov dnevnik 18

Dobrojedov dnevnik 17

Dobrojedov dnevnik 16

Dobrojedov dnevnik 15

Dobrojedov dnevnik 14

Dobrojedov dnevnik 13

Dobrojedov dnevnik 12

Dobrojedov dnevnik 11

Dobrojedov dnevnik 10

Dobrojedov dnevnik 9

Dobrojedov dnevnik 8

Dobrojedov dnevnik 7

Dobrojedov dnevnik 6

Dobrojedov dnevnik 5

Dobrojedov dnevnik 4

Dobrojedov dnevnik 3

Dobrojedov dnevnik 2

Dobrojedov dnevnik 1

Filetiran ribji trend 10. del

Zrezek v obleki 9. del

Pozdrav iz kuhinje 8. del

Curry namesto golaža 7. del

6 hodov za 6 prijateljev 6. del

V Istro po in na tartufe! 5. del

Le človek je za mizo 4. del

Martin Krpan je znova v modi 3. del

Špageti ne marajo bolonjeze 2. del

Nogometaš za 30 funtov 1. del

   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND