Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Leta '12, od 12. maja: 12 menijev za 12 evrov!
08.05.2012

Teden restavracij v Evropski prestolnici kulture - Od 12. do 20. maja se bo s posebnimi meniji predstavilo 12 mariborskih restavracij - Trije hodi vrhunskih okusov za prijazno ceno - Jeseni po vsej Sloveniji?!


Pripravljeni na Teden restavracij - chefi in vodje mariborskih restavracij
Foto: Žan Lebe


Foto: Žan Lebe

Prvi poskus je uspel! Gostje preživeli ... In že komaj čakajo, da se začne zares. Dvanajstega maja se bo dvanajst mariborskih restavracij predstavilo svojim gostom s posebnimi meniji v znamenju Tedna restavracij in Evropske prestolnice kulture. Trije hodi za prijazno ceno 12 evrov!

Prvi je meni preizkusil na svojih kolegih in novinarjih chef restavracije hotela City v središču Maribora Damjan Veber. ”Češnje so sicer še na drevesu, toda do sobote bodo ravno prav zrele,” je opravičil zamenjavo v prilogi k svinjskemu fileju v panceti. Tudi jagode, s svojo sladkostjo in kislino so se dobro podale k pireju, ki ga je pomladno začinil čemaž. Terasin prvi meni bo od sobote začel do naslednje nedelje začela na terasi nad Dravo, z najlepšim pogledom proti Pohorju, domača pašteta z regratovim pestom in sekanico jagod, v drugem pa dimljena postrv na bučkinem krutonu s solato rdeče redkvice. Ob svinjskem fileju bo druga glavna jed špargljeva pita z drobnjakovo peno na mladi špinači, sladko presenečenje pa bodo okusi štajerske gibanice po Vebrovo.

Podobno kreativne in sodobne menije iz lokalnih, za Štajersko tradicionalnih in sezonskih sestavin napovedujejo tudi drugi chefi mariborskih restavracij.

Vse menije Tedna restavracij od 12. do 20. maja v Mariboru si lahko ogledate tukaj. Na spletni strani Tedna restavracij (www.tedenrestavracij.si) so tudi vsi podatki za pravočasno rezervacijo izbranega menija in izbrane restavracije.
 
Akcijo Teden restavracij so pred dvajsetimi leti začeli v New Yorku, nato pa se je hitro in uspešno razširila po številnih velikih svetovnih mestih. V Sloveniji je Maribor prvi, jeseni pa mu bo sledila - če bo poskus v evropski prestolnici kulture tako uspešen, kot drugod po svetu - kar celotna država!

V Mariboru bo Teden restavracij v znamenju številke 12. Začel se bo v soboto, 12. maja (in bo trajal do nedelje, 20. maja), vanj bo vključenih 12 restavracij in 12 kuharjev, meni sestavljen iz najmanj treh hodov, pa bo stal 12 evrov.

Akcija Teden restavracij je del Prestolnice okusov, kulinarično-programskega projekta Evropske prestolnice okusov Maribor 2012.

Dvanajst restavracij in 12 menijev
Vsi podatki o restavracijah na www.tedenrestavracij.si

Restavracija Panorama (v hotelu Draš)
Meni za Teden restavracij - ribji
  • Pozdrav iz kuhinje
  • Beluši, garnela, bela čokolada
  • File smuča, redkev, leča, špinača
  • Kisla smetana, rabarbara in beluši
Meni za Teden restavracij - mesni
  • Pozdrav iz kuhinje
  • Čemažev raviol z mavrahi in rjavim maslom
  • Svinjski file, jabolka, hren in krompirjev pire
  • Skuta in borovnice

Hotel Piramida
Meni za Teden restavracij - mesni
  • Pena govejega jezika in tulec s štajersko šunko
  • Koprivna juha s kislico
  • Srnin file z lansko višnjo na pirinem medaljonu
  • Svinjska ribica v skorjici in sotirani jurčki, pečena polenta s pehtranom
  • Jabolčni štrukelj z ingverjem
Meni za Teden restavracij - brezmesni
  • Kremna porova juha z regratom
  • Domači raviol z ajdovo kašo
  • Koruzni mafin s čemažem in omako bio leče
  • Češnjeva krostata z rabarbaro

Restavracija Villa Rustica
Meni za Teden restavracij
  • Avokadov namaz z bučnimi semeni (pozdrav iz kuhinje)
  • Kremna špargljeva juha
    ali
  • Tatar iz dimljene postrvi s pikantno vaniljevo peno
  • File račjih prsi na pireju z glazirano mlado zelenjavo
    ali
  • Smučev file z ješprenovo rižoto iz rdeče pese in hrenovo peno
    ali
  • Koprivna rižota iz bio polnozrnatega riža z drobljencem in šparglji v listnatem testu
  • Jagodna rezina s kokosom in moussom iz bezgovih cvetov ter granita iz domače melise
    ali
  • Čokoladna krema v kozarcu s sadno peno

Restavracija Terasa (v hoteu City)
Meni za Teden restavracij I
  • Domača pašteta z regratovim pestom in sekanico jagod
  • Svinjski file ovit v panceto na čemaževem pireju s sotiranimi češnjami
  • Vsi okusi »Štajerske gibanice«
Meni za Teden restavracij II
  • Dimljena postrv na bučkinem croutonu s solato rdeče redkvice
  • Špargljeva pita z drobnjakovo peno na mladi špinači
  • Vsi okusi »Štajerske gibanice«

Mak
Meni za Teden restavracij
  • MAK ron y
  • M  editeranski panonski zasuk …
  • A  lpska postrv & špinača
  • K  efir &  sožitja

Rožmarin
Meni za Teden restavracij
  • Solata s pečenimi šampinjoni in mariniranim sirom iz Olimja
    ali
  • Kremna špargljeva juha, čips tolminca
  • Pirina rižota s koprivo in mladim kozjim sirom, hrustljav tolminc
    ali
  • File velikega smuča na polenti s čemažem, maslena omaka  (140 g)
    ali
  • ”Pujskov” medaljon v ovoju slanine, ajdova kaša s kozjim sirom, omaka bengalskega in zelenega popra (140 g)
  • Jabolčni tarte z orehi in vaniljevim sladoledom

Novi svet pri Stolnici
Meni za Teden restavracij I
  • Tagliatele s šparglji in gamberi
  • File smuča v timijanovi omaki v družbi parmezanove polente
  • Domača gibanica iz krušne peči
Meni za Teden restavracij II
  • Dalmatinska ribja juha Novi svet
  • File morskega lista po mediteransko s pečenim mladim krompirčkom
  • Vaniljeva panna cotta z gozdnimi sadeži
Meni za Teden restavracij III
  • Čebulna juha s popečenim toastom
  • Medaljon v omaki iz suhega paradižnika in rožmarina, sirov štrukelj
  • Tiramisu v vaniljevi omaki

Restavracija Betnava
Meni za Teden restavracij
  • Kremna juha jurčkovih klobukov s topinaburjevim krompirjem in čebulno bombetko
    ali
  • Špargljev čaj z divjimi špargljevimi vršički
    ali
  • Mariniran mignon sulca na zabeljenem regratu s poširanim jajcem in ovčjim sirom
  • Piščančja cigara s falot sirom in sezamom, goveji lističi na mladi špinači s skutnim štrukljem
    ali
  • Mignon morske spake z mango‐čilijevim čatnijem ter sarmicami vinske trte polnjene s kvinojo
  • Jabolčni prstan na sladkem krokantinu in pečeni lešniki v čokoladni marinadi
    ali
  • Sladko-kisli kozji sir prelit z medeno limonino omako z borovnicami in malinami ter magdalenko

Pri Florjanu
Meni za Teden restavracij - mesni
  • Pehtranovi njoki z zajčjim ragujem
  • Telečja ”saltimbocca” s pršutom, kaprami in žajbljem na sotiranih zelenih špargljih in mladem maslenem krompirju
  • Vanilijeva tortica z gozdnimi sadeži
Meni za Teden restavracij - ribji
  • Kremna rižota s šparglji, gamberi in starano gaudo
  • File postrvi na mlačni krompirjevi solati z gobami, žličnik iz kreme kozjega sira z bučnim oljem in semeni
  • Jogurtova krema z borovnicami

Pri Lešniku
Meni za Teden restavracij
  • Čemaževa juha z ocvrtim žabjim krakom
    ali
  • Regratova solata s popečenimi kockami kranjske klobase, bučnim oljem in poširanim jajcem
    ali
  • Ocvrti šparglji s sezamom in majonezo z bučnim oljem
  • Jagenjčkova krača s popečeno zelenjavo in krompirjem
    ali
  • Domači mlinci v smetanovi omaki s pomladno zelenjavo in šparglji
    ali
  • Ajdovi ribanci z gobami in zajčkovim filejem
  • Krompirjevi svaljki z lešnikovimi drobtinicami in jurkino omako
    ali
  • Marinirane jagode z vanilijevo kremo in bezgovo peno
    ali
  • Hišni sladoled s krokantom iz bučnih semen

Hotel Arena
Meni za Teden restavracij
  • Tatar postrvi  s koromačem in hrenom
  • Beluševa juha s svežim sirom
  • Marinirana pečena piščančja prsa, krompirjeva porova tortica
    ali
  • Nadevana postrv iz pečice na paprični osnovi
    ali
  • Garnele z žara na svežih beluših
  • Panakota z jagodno čežano in čokolado

Pri treh ribnikih
Meni za Teden restavracij - mesni
  • Domači čebulni kruh in prepeličja jajčka pečena na Kocbekovem bučnem olju (pozdrav iz kuhinje)
  • Kopunova ragu juha s pirinimi žličniki
  • Limonin sorbet z domačim jabolčnim kisom
  • Prašičkova ribica z zelenjavnim gnezdom na domačem mlincu
  • Kvašena palačinka s sadnim presenečenjem in šabesino peno
Meni za Teden restavracij - ribji
  • Pena  pohorske zlatovčice z domačim koruznim  kruhom (pozdrav iz kuhinje)
  • Dimljeni krap na rdeči leči s porom
  • Smetanova kremna juha s štrukeljci in  okusi iz lastnega zeliščnega vrta
  • Limonin sorbet z domačim jabolčnim kisom
  • Amurjev steak s čemaževo omako in koprivno rižoto
  • Špargljeva strjenka s karameliziranim žajbljem








Preberite tudi:

Teden restavracij od 18. do 26.oktobra

4. SladoLent: že po polovici rekorden!

4. SladoLent: 37 chefov, 79 jedi, 32 vin

4. SladoLent: 16 dni vrhunskega street fooda

Od burgerjev do mišelink: ameriška hrana na zahodni obali

Šola okusov: vse iz ostankov

Pizza - ta je ta prava

Končno: žar 2014!

Teden restavracij: 100 menijev, 69 chefov, 14 evrov

Teden restavracij letos dvakrat!

Kulinarično leto 2013 - Nedelovi sončki

Vinsko izletništvo med Napo in Sonomo v Kaliforniji

Zapiski TR 2013: najboljši odmevi

Dobre jedi za 13 evrov

Teden restavracij: ne na slepo

Teden restavracij 2013, 12. do 20. oktober

Teden restavracij od 12. - 20. oktobra 2013

3. SladoLent: program, chefi in jedi

SladoLent: 15 vinarjev, 30 vin

3. SladoLent: 16 dni, 34 chefov

JRE ima že 13 članov

Oranžna energija na Obali

Štajerska pomlad, končno!

Slovenski Teden restavracij maja 2013

Izbor Nedelovih gostiln 2013

Cook it raw: Ana Roš, prva in edina

Kumparička- slovensko-hrvaški kozji sir iz Istre

SladoLent: 5.000 obiskovalcev v 16 dneh

SladoLent: Pri Florjanu, Panorama in VSGT

SladoLent: Vila Bled, Promenada in 1906

SladoLent: Hiša Franko, Mahorčič, Livada Prestige

SladoLent: Mak, Dam, Novi svet

SladoLent: Maxim, Jezeršek, Betnava

SladoLent: Maxim, Rajh, Arena

SladoLent: Novak, Na gradu, Rajh

SladoLent: Pavus, Novak, Na gradu

SladoLent: Pavus, Zemono, Danilo

SladoLent: Habakuk, Arena, Rožmarin

SladoLent: Habakuk, Mak, Betnava

SladoLent: JB, Debeluh, Krištof

Avtorski street food z Lenta

Promenada slovenskih chefov

Teden restavracij – dan potem

Gourmet pod vedrim nebom

Oranžna (vinska) revolucija

Prestolnica okusov in Kozarec dobrega vina

24 ur na Dunaju

Vinsko jadranje Split – Hvar – Korčula – Vis – Split

Vedno bolj zlate istrske oljke

Belo ali rdeče? Ne, oranžno!

Omleta z brusnicami z Železničarskega doma

Dva (nova) lokala in dve (stari) opravičili

V letu 2012 bom …

Veliko vonja, malo okusa

Naši in tuji vinarji iščejo trg

Le Cordon Bleu

Tradicionalna slovenska kuhinja - 20 najboljših

O sončkih in še čez

Izbor Nedelovih gostiln 2012

Prehranjevanje kot igra raziskovanja

Ko zadiši iz domače pečice

Jej dobro in zdravo, jej sezonsko in lokalno

Utrgajte si paradižnik!

Rad dobro jedel.bi

SladoLent: kdaj bo spet?

SladoLent, kulinarična predstava na mariborskih Benetkah

Ljubezenske izjave na prtičkih pintxosov

Prestolnica okusov

Tudi v Mariboru se premika...

Kuharjev prestop

Ne le razlika v ceni

Dolgi ponedeljek

O ocenjevalcu

O slovenskih chefih

O gostilničarjih

O cenah v slovenskih gostilnah

O natakarjih

O novi slovenski kuhinji

Okusno 2011

Izbor Nedelovih gostiln 2011

Istrska jesen

Kuharski spektakel

Naši Robuchoni

Pa četudi ni vedno gostilna

Dunajski in zos

Piknik in Ljubljana

Hi-tec v kuhinji

Zasluži si!

Kulinarična transverzala

Chefi in vinarji

Preprosto, a posebno

Na svidenje, šparglji

Jejte dobro!

S poreklom

Ko zadiši

Naj nekaj ostane

Kje so polpeti?

Eksperimentalno

Še kar mavrahi

Zdaj pa na kolo!

Po veliki noči

Veliko šunko in lepe pirhe!

V gostilni Pri čunti

Neprimerljive cenovne primerjave

Deset Štajercev

Vroča jed le na toplem krožniku

Kdo kuha? Oba!

Smuka zlakotni

Pod chefovim nadzorom

Po jutru se dan pozna

Dobrojedov dnevnik 51, 52-09

Dobrojedov dnevnik 50-09

Dobrojedov dnevnik 49-09

Dobrojedov dnevnik 48-09

Dobrojedov dnevnik 47-09

Dobrojedov dnevnik 46-09

Dobrojedov dnevnik 44,45-09

Dobrojedov dnevnik 43-09

Dobrojedov dnevnik 42-09

Dobrojedov dnevnik 41-09

Dobrojedov dnevnik 40-09

Dobrojedov dnevnik 39-09

Dobrojedov dnevnik 38-09

Dobrojedov dnevnik 37-09

Dobrojedov dnevnik 36-09

Dobrojedov dnevnik 35-09

Dobrojedov dnevnik 34-09

Dobrojedov dnevnik 33-09

Dobrojedov dnevnik 32-09

Dobrojedov dnevnik 31-09

Dobrojedov dnevnik 30-09

Dobrojedov dnevnik 29-09

Dobrojedov dnevnik 26,27,28-09

Dobrojedov dnevnik 25-09

Dobrojedov dnevnik 24-09

Dobrojedov dnevnik 23-09

Dobrojedov dnevnik 22-09

Dobrojedov dnevnik 21-09

Dobrojedov dnevnik 20-09

Dobrojedov dnevnik 19-09

Dobrojedov dnevnik 18-09

Dobrojedov dnevnik 17-09

Dobrojedov dnevnik 16-09

Dobrojedov dnevnik 15-09

Dobrojedov dnevnik 14-09

Dobrojedov dnevnik 13-09

Dobrojedov dnevnik 12-09

Dobrojedov dnevnik, 11-09

Dobrojedov dnevnik, 10-09

Dobrojedov dnevnik 33

Dobrojedov dnevnik 32

Dobrojedov dnevnik 31

Dobrojedov dnevnik 30

Dobrojedov dnevnik 29

Dobrojedov dnevnik 28

Dobrojedov dnevnik 27

Dobrojedov dnevnik 26

Dobrojedov dnevnik 25

Dobrojedov dnevnik 24

Dobrojedov dnevnik 23

Dobrojedov dnevnik 22

Dobrojedov dnevnik 21

Dobrojedov dnevnik 20

Dobrojedov dnevnik 19

Dobrojedov dnevnik 18

Dobrojedov dnevnik 17

Dobrojedov dnevnik 16

Dobrojedov dnevnik 15

Dobrojedov dnevnik 14

Dobrojedov dnevnik 13

Dobrojedov dnevnik 12

Dobrojedov dnevnik 11

Dobrojedov dnevnik 10

Dobrojedov dnevnik 9

Dobrojedov dnevnik 8

Dobrojedov dnevnik 7

Dobrojedov dnevnik 6

Dobrojedov dnevnik 5

Dobrojedov dnevnik 4

Dobrojedov dnevnik 3

Dobrojedov dnevnik 2

Dobrojedov dnevnik 1

Filetiran ribji trend 10. del

Zrezek v obleki 9. del

Pozdrav iz kuhinje 8. del

Curry namesto golaža 7. del

6 hodov za 6 prijateljev 6. del

V Istro po in na tartufe! 5. del

Le človek je za mizo 4. del

Martin Krpan je znova v modi 3. del

Špageti ne marajo bolonjeze 2. del

Nogometaš za 30 funtov 1. del

   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND