Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Izbor Nedelovih gostiln 2012
25.10.2011

Izšel je novi kulinarični vodič po 100+ slovenskih in tujih gostilnah avtorja Uroša Mencingerja – 156 strani, založnik Delo d.d., cena 12,99 € - Posebne nalepke za izbrane gostilne – Tudi v angleščini – 100+ best dining experiences in Slovenia






Slovenska kulinarika resnično napreduje! Po treh letih popotovanj po slovenskih gostilnah v vlogi Nedelovih kulinaričnih kritikov, sva o tem vedno bolj prepričana.

Gastronomski vodič Izbor Nedelovih gostiln 2012, ki je že tretji v seriji - prvo leto jih je bilo 50, lani 83 in letos 100+ (še 12 tujih) -, prinaša dve pomembni novosti. Prve bodo veseli tuji turisti, druge pa gostilničarji …

Izbor Nedelovih gostiln 2012 je dvojezičen (slovensko-angleški)! Če Michelina ni v Slovenijo, bomo pa sami poskrbeli za neodvisno predstavitev kje(r) rad in dobro jem v Sloveniji. Najboljši slovenski kuharji in chefi nastopajo na največjih kulinaričnih prireditvah po svetu, skupaj z največjimi kuharskimi zvezdniki iz Francije, Španije, Italije, ZDA, Skandinavije …, obiskovalci iz tujine pa bi naj na slepo iskali dobre gostilne?! Kar v tem vodiču ni prevedeno, pa je zato, da se naučijo, kaj so to kranjska klobasa, dimljen jelen z gosjimi jetri, črnimi orehi in malinovo omako ter mineštra iz petih vrst zelenjave in sedmih vrst sadja.

Druga novost Izbora 2012 pa so sončki, ki jih ni ... Od 1 do 5 (in včasih tudi čez) jih podeljujemo vsako nedeljo v Nedelu, z letnim Izborom 2012 pa namesto njih uvajamo posebno nalepko, ki jo bodo prejele vse gostilne, uvrščene v vodič. Sončki so del časopisne kulinarične kritike, ki nastane na osnovi najinega anonimnega obiska v gostilni. Dvojezični kulinarični vodič Izbor Nedelovih gostiln 2012 pa ni kritika, temveč priporočilo. Škoda bi bilo, da bi iz tega izbora, v katerem je 100+ gostiln, izbrali le tiste s petimi sončki. V tej knjigi jih je veliko, ki so prejele ”le” tri sončke. In verjemite, tudi iz njih imava lepe spomine. Še več, prav takšne gostilne so vselej najbolj polne in prav te gostilne ponujajo tisto, kar imamo radi vsi in vsak dan.

Zato novi slovenski gastro vodič ni le za listanje, temveč še bolj za branje. Čeprav so podatki, kdaj je gostilna odprta in kakšne cene so na njenem jedilnem listu, zelo pomembni, pa je za dobrojedsko izkušnjo potrebnega še kaj več. Pozorno preberite in izberite tisto, ki ustreza vašemu trenutnemu razpoloženju, priložnosti, družbi in radovednosti. Če gremo v gostilno le za to, da jo zapustimo čim prej in čim bolj siti, potem ne potrebujemo vodičev in kulinaričnih kritik(ov). Če pa gremo vanjo zato, da se še velikokrat vrnemo, je ne smemo in ne moremo na slepo izbrati.

Ker pa brez najboljših vseeno ne gre, boste v poglavjih Nova slovenska kuhinja in Tradicionalna slovenska kuhinja našli odgovore tudi na to. Ne nazadnje, čeprav se je turistični slogan Na sončni strani Alp nekje izgubil, kulinarični vedno bolj velja!

Violeta in Uroš Mencinger
















100+ gostiln

IZ VSEBINE

10 najboljših slovenskih chefov in kuharskih inovatorjev

15 x največ sončkov

20 najboljših tradicionalnih slovenskih gostiln

Seznam 150+ vinarjev, ki so v slovenskih gostilnah najbolj priljubljeni

100+ slovenskih gostiln: 27 x Primorska s Krasom, 23 x Ljubljana z okolico, 22 x Štajerska, 13 x Gorenjska, 8 x Dolenjska s Posavjem, 3 x Koroška, 3 x Pomurje, 1 x Notranjska, 12 x čez mejo – 5 x Hrvaška, 4 x Italija, 3 x Avstrija

12,99 EUR

Izbor Nedelovih gostiln 2012 - 100+ Dining experiences in Slovenia stane 12,99 €. Knjigo lahko kupite v knjigarnah Mladinske knjige, na avtocestnih bencinskih servisih OMV, v Mercatorjevih hipermarketih, lahko pa jo naročite tudi po elektronski pošti

violetam@siol.net

ali po telefonu

080 1199


Preberite tudi:

Končno: žar 2014!

Teden restavracij: 100 menijev, 69 chefov, 14 evrov

Teden restavracij letos dvakrat!

Kulinarično leto 2013 - Nedelovi sončki

Vinsko izletništvo med Napo in Sonomo v Kaliforniji

Zapiski TR 2013: najboljši odmevi

Dobre jedi za 13 evrov

Teden restavracij: ne na slepo

Teden restavracij 2013, 12. do 20. oktober

Teden restavracij od 12. - 20. oktobra 2013

3. SladoLent: program, chefi in jedi

SladoLent: 15 vinarjev, 30 vin

3. SladoLent: 16 dni, 34 chefov

JRE ima že 13 članov

Oranžna energija na Obali

Štajerska pomlad, končno!

Slovenski Teden restavracij maja 2013

Izbor Nedelovih gostiln 2013

Cook it raw: Ana Roš, prva in edina

Kumparička- slovensko-hrvaški kozji sir iz Istre

SladoLent: 5.000 obiskovalcev v 16 dneh

SladoLent: Pri Florjanu, Panorama in VSGT

SladoLent: Vila Bled, Promenada in 1906

SladoLent: Hiša Franko, Mahorčič, Livada Prestige

SladoLent: Mak, Dam, Novi svet

SladoLent: Maxim, Jezeršek, Betnava

SladoLent: Maxim, Rajh, Arena

SladoLent: Novak, Na gradu, Rajh

SladoLent: Pavus, Novak, Na gradu

SladoLent: Pavus, Zemono, Danilo

SladoLent: Habakuk, Arena, Rožmarin

SladoLent: Habakuk, Mak, Betnava

SladoLent: JB, Debeluh, Krištof

Avtorski street food z Lenta

Promenada slovenskih chefov

Teden restavracij – dan potem

Gourmet pod vedrim nebom

Leta '12, od 12. maja: 12 menijev za 12 evrov!

Oranžna (vinska) revolucija

Prestolnica okusov in Kozarec dobrega vina

24 ur na Dunaju

Vinsko jadranje Split – Hvar – Korčula – Vis – Split

Vedno bolj zlate istrske oljke

Belo ali rdeče? Ne, oranžno!

Omleta z brusnicami z Železničarskega doma

Dva (nova) lokala in dve (stari) opravičili

V letu 2012 bom …

Veliko vonja, malo okusa

Naši in tuji vinarji iščejo trg

Le Cordon Bleu

Tradicionalna slovenska kuhinja - 20 najboljših

O sončkih in še čez

Prehranjevanje kot igra raziskovanja

Ko zadiši iz domače pečice

Jej dobro in zdravo, jej sezonsko in lokalno

Utrgajte si paradižnik!

Rad dobro jedel.bi

SladoLent: kdaj bo spet?

SladoLent, kulinarična predstava na mariborskih Benetkah

Ljubezenske izjave na prtičkih pintxosov

Prestolnica okusov

Tudi v Mariboru se premika...

Kuharjev prestop

Ne le razlika v ceni

Dolgi ponedeljek

O ocenjevalcu

O slovenskih chefih

O gostilničarjih

O cenah v slovenskih gostilnah

O natakarjih

O novi slovenski kuhinji

Okusno 2011

Izbor Nedelovih gostiln 2011

Istrska jesen

Kuharski spektakel

Naši Robuchoni

Pa četudi ni vedno gostilna

Dunajski in zos

Piknik in Ljubljana

Hi-tec v kuhinji

Zasluži si!

Kulinarična transverzala

Chefi in vinarji

Preprosto, a posebno

Na svidenje, šparglji

Jejte dobro!

S poreklom

Ko zadiši

Naj nekaj ostane

Kje so polpeti?

Eksperimentalno

Še kar mavrahi

Zdaj pa na kolo!

Po veliki noči

Veliko šunko in lepe pirhe!

V gostilni Pri čunti

Neprimerljive cenovne primerjave

Deset Štajercev

Vroča jed le na toplem krožniku

Kdo kuha? Oba!

Smuka zlakotni

Pod chefovim nadzorom

Po jutru se dan pozna

Dobrojedov dnevnik 51, 52-09

Dobrojedov dnevnik 50-09

Dobrojedov dnevnik 49-09

Dobrojedov dnevnik 48-09

Dobrojedov dnevnik 47-09

Dobrojedov dnevnik 46-09

Dobrojedov dnevnik 44,45-09

Dobrojedov dnevnik 43-09

Dobrojedov dnevnik 42-09

Dobrojedov dnevnik 41-09

Dobrojedov dnevnik 40-09

Dobrojedov dnevnik 39-09

Dobrojedov dnevnik 38-09

Dobrojedov dnevnik 37-09

Dobrojedov dnevnik 36-09

Dobrojedov dnevnik 35-09

Dobrojedov dnevnik 34-09

Dobrojedov dnevnik 33-09

Dobrojedov dnevnik 32-09

Dobrojedov dnevnik 31-09

Dobrojedov dnevnik 30-09

Dobrojedov dnevnik 29-09

Dobrojedov dnevnik 26,27,28-09

Dobrojedov dnevnik 25-09

Dobrojedov dnevnik 24-09

Dobrojedov dnevnik 23-09

Dobrojedov dnevnik 22-09

Dobrojedov dnevnik 21-09

Dobrojedov dnevnik 20-09

Dobrojedov dnevnik 19-09

Dobrojedov dnevnik 18-09

Dobrojedov dnevnik 17-09

Dobrojedov dnevnik 16-09

Dobrojedov dnevnik 15-09

Dobrojedov dnevnik 14-09

Dobrojedov dnevnik 13-09

Dobrojedov dnevnik 12-09

Dobrojedov dnevnik, 11-09

Dobrojedov dnevnik, 10-09

Dobrojedov dnevnik 33

Dobrojedov dnevnik 32

Dobrojedov dnevnik 31

Dobrojedov dnevnik 30

Dobrojedov dnevnik 29

Dobrojedov dnevnik 28

Dobrojedov dnevnik 27

Dobrojedov dnevnik 26

Dobrojedov dnevnik 25

Dobrojedov dnevnik 24

Dobrojedov dnevnik 23

Dobrojedov dnevnik 22

Dobrojedov dnevnik 21

Dobrojedov dnevnik 20

Dobrojedov dnevnik 19

Dobrojedov dnevnik 18

Dobrojedov dnevnik 17

Dobrojedov dnevnik 16

Dobrojedov dnevnik 15

Dobrojedov dnevnik 14

Dobrojedov dnevnik 13

Dobrojedov dnevnik 12

Dobrojedov dnevnik 11

Dobrojedov dnevnik 10

Dobrojedov dnevnik 9

Dobrojedov dnevnik 8

Dobrojedov dnevnik 7

Dobrojedov dnevnik 6

Dobrojedov dnevnik 5

Dobrojedov dnevnik 4

Dobrojedov dnevnik 3

Dobrojedov dnevnik 2

Dobrojedov dnevnik 1

Filetiran ribji trend 10. del

Zrezek v obleki 9. del

Pozdrav iz kuhinje 8. del

Curry namesto golaža 7. del

6 hodov za 6 prijateljev 6. del

V Istro po in na tartufe! 5. del

Le človek je za mizo 4. del

Martin Krpan je znova v modi 3. del

Špageti ne marajo bolonjeze 2. del

Nogometaš za 30 funtov 1. del

   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND