Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Jejte dobro!
14.06.2010

Ne hujšajte. Jejte! Toda jejte le dobro! Tudi med nogometnim svetovnim prvenstvom. Pravzaprav, med njim še bolj. Saj tudi naši nogometaši igrajo - dobro!


Polenovka z mladim zeljem


Belušna juha po azijsko


Cvetačne tortice s šparglji


Kolerabna omaka


Petrove sardele v čebulni marinadi


Mafini s češnjami


Pirina rižota z jurčki in šparglji


Solata z beluši, bivoljo mocarelo in kozicami


Skutin praženec z brusnicami in mandlji


Kiš s kolerabo in kozjim sirom


Kaj ste včeraj jedli? Pa predvčerajšnjim? Na prvo vprašanje vas je odgovor našla polovica. Na drugo manj kot tretjina. Zato tretjega niti nisem postavil. Pa čeprav velika večina ljudi je vsak dan (skoraj) isto… Prisotni ste, seveda, izvzeti.

Na spomin se, torej, ne moremo zanesti. Zaradi tega sam fotografiram. Vprašajte mene! Tukaj je spisek fotografij sortiranih po datumu:  kiš s kolerabo in kozjim sirom, skutin praženec z brusnicami in mandlji, solata z beluši, bivoljo mocarelo in kozicami, pirina rižota s šparglji in jurčki, sardele v čebulni marinadi, mafini s češnjami, kolerabna omaka, cvetačne tortice s šparglji, belušna juha po azijsko, polenovka z mladim zeljem. Izvzel sem službena kosila za Nedelo in piknik ali dva, saj v teh vročih dneh brez tega ne gre.

Ne, nisem na dieti. Ne, nisva vegetarijanca. V kišu je bila tudi panceta in popoldan je Majda prinesla sveže pecivo… Pa tudi hvalim se ne. Le pomagati poskušam. Da poleti, ko se bo nogometno SP končalo, na morju ne bodo potrebne nove kopalke.

Hujšanje je ena največjih prevar sodobnega časa! Pa je to čas poln prevar. Tako kot je prevara tudi vsaka dieta. Ene štejejo kalorije, druge točke, tretje grame, obroče... Vsak teden je nova najboljša, ker prejšnja, seveda, ni uspela. Diete so življenje spremenile v stradanje. Kdor slučajno ni na dieti, pa se nažira. Še zadnjič, preden začne s hujšanjem…

Ker pa so časi elektronski, so takšne že tudi diete. Zdaj nam ponujajo hujšanje 24/7. In nam na mobilni telefon pošiljajo grafikone o našem napredku. Osebni trenerji niso več le v telovadnici, temveč tudi v spalnici. Življenjski slog nam spreminjajo tako, da nas sinhronizirajo. Po sms nam ne sporočijo več le stanja na žiro računu po nakupu, temveč tudi stanje okrog pasu po obroku. Preden začnemo jesti, moramo na spletni strani vprašati, ali sploh lahko. Toda, za vse to smo tudi nagrajeni! Najprej v trgovini s točkami zvestobe, ker smo kupili, kar potem ne smemo pojesti. In, ker res nismo, dobimo bonus polja. Žal ne zelenjavna. Odkar so diete digitalne, internetne in pametne, ne jemo več z vilicami in za mizo, temveč s telefonom in mobilno. Še veste, kakšen vonj ima domača goveja juha, ki je vstala ob šestih in obležala ob treh?

Ker diete iz knjig in ženskih revij niso pomagale, bodo zdaj pomagale diete z interneta in iz ajpeda. Zagotovo! Sicer vrnemo denar. Še vedno so ga.

Toda, ni šans, ne boste shujšali! Zato, ker ne znate biti - suhi! Zakaj pa tega nihče ne uči? Pa brez grafikona po sms, prosim.

V bistvu je ravno obratno. Če ješ, se ne zrediš. Zrediš se, če ne ješ! Niso na dieti, ker so debeli. Debeli so, ker so na dieti! Štos ni, kako shujšati, temveč, kako se ne zrediti! Preventiva, ne kurativa.

Ne hujšajte. Jejte! Toda jejte le dobro! Tudi med nogometnim svetovnim prvenstvom. Pravzaprav, med njim še bolj. Saj tudi naši nogometaši igrajo - dobro!








Preberite tudi:

Končno: žar 2014!

Teden restavracij: 100 menijev, 69 chefov, 14 evrov

Teden restavracij letos dvakrat!

Kulinarično leto 2013 - Nedelovi sončki

Vinsko izletništvo med Napo in Sonomo v Kaliforniji

Zapiski TR 2013: najboljši odmevi

Dobre jedi za 13 evrov

Teden restavracij: ne na slepo

Teden restavracij 2013, 12. do 20. oktober

Teden restavracij od 12. - 20. oktobra 2013

3. SladoLent: program, chefi in jedi

SladoLent: 15 vinarjev, 30 vin

3. SladoLent: 16 dni, 34 chefov

JRE ima že 13 članov

Oranžna energija na Obali

Štajerska pomlad, končno!

Slovenski Teden restavracij maja 2013

Izbor Nedelovih gostiln 2013

Cook it raw: Ana Roš, prva in edina

Kumparička- slovensko-hrvaški kozji sir iz Istre

SladoLent: 5.000 obiskovalcev v 16 dneh

SladoLent: Pri Florjanu, Panorama in VSGT

SladoLent: Vila Bled, Promenada in 1906

SladoLent: Hiša Franko, Mahorčič, Livada Prestige

SladoLent: Mak, Dam, Novi svet

SladoLent: Maxim, Jezeršek, Betnava

SladoLent: Maxim, Rajh, Arena

SladoLent: Novak, Na gradu, Rajh

SladoLent: Pavus, Novak, Na gradu

SladoLent: Pavus, Zemono, Danilo

SladoLent: Habakuk, Arena, Rožmarin

SladoLent: Habakuk, Mak, Betnava

SladoLent: JB, Debeluh, Krištof

Avtorski street food z Lenta

Promenada slovenskih chefov

Teden restavracij – dan potem

Gourmet pod vedrim nebom

Leta '12, od 12. maja: 12 menijev za 12 evrov!

Oranžna (vinska) revolucija

Prestolnica okusov in Kozarec dobrega vina

24 ur na Dunaju

Vinsko jadranje Split – Hvar – Korčula – Vis – Split

Vedno bolj zlate istrske oljke

Belo ali rdeče? Ne, oranžno!

Omleta z brusnicami z Železničarskega doma

Dva (nova) lokala in dve (stari) opravičili

V letu 2012 bom …

Veliko vonja, malo okusa

Naši in tuji vinarji iščejo trg

Le Cordon Bleu

Tradicionalna slovenska kuhinja - 20 najboljših

O sončkih in še čez

Izbor Nedelovih gostiln 2012

Prehranjevanje kot igra raziskovanja

Ko zadiši iz domače pečice

Jej dobro in zdravo, jej sezonsko in lokalno

Utrgajte si paradižnik!

Rad dobro jedel.bi

SladoLent: kdaj bo spet?

SladoLent, kulinarična predstava na mariborskih Benetkah

Ljubezenske izjave na prtičkih pintxosov

Prestolnica okusov

Tudi v Mariboru se premika...

Kuharjev prestop

Ne le razlika v ceni

Dolgi ponedeljek

O ocenjevalcu

O slovenskih chefih

O gostilničarjih

O cenah v slovenskih gostilnah

O natakarjih

O novi slovenski kuhinji

Okusno 2011

Izbor Nedelovih gostiln 2011

Istrska jesen

Kuharski spektakel

Naši Robuchoni

Pa četudi ni vedno gostilna

Dunajski in zos

Piknik in Ljubljana

Hi-tec v kuhinji

Zasluži si!

Kulinarična transverzala

Chefi in vinarji

Preprosto, a posebno

Na svidenje, šparglji

S poreklom

Ko zadiši

Naj nekaj ostane

Kje so polpeti?

Eksperimentalno

Še kar mavrahi

Zdaj pa na kolo!

Po veliki noči

Veliko šunko in lepe pirhe!

V gostilni Pri čunti

Neprimerljive cenovne primerjave

Deset Štajercev

Vroča jed le na toplem krožniku

Kdo kuha? Oba!

Smuka zlakotni

Pod chefovim nadzorom

Po jutru se dan pozna

Dobrojedov dnevnik 51, 52-09

Dobrojedov dnevnik 50-09

Dobrojedov dnevnik 49-09

Dobrojedov dnevnik 48-09

Dobrojedov dnevnik 47-09

Dobrojedov dnevnik 46-09

Dobrojedov dnevnik 44,45-09

Dobrojedov dnevnik 43-09

Dobrojedov dnevnik 42-09

Dobrojedov dnevnik 41-09

Dobrojedov dnevnik 40-09

Dobrojedov dnevnik 39-09

Dobrojedov dnevnik 38-09

Dobrojedov dnevnik 37-09

Dobrojedov dnevnik 36-09

Dobrojedov dnevnik 35-09

Dobrojedov dnevnik 34-09

Dobrojedov dnevnik 33-09

Dobrojedov dnevnik 32-09

Dobrojedov dnevnik 31-09

Dobrojedov dnevnik 30-09

Dobrojedov dnevnik 29-09

Dobrojedov dnevnik 26,27,28-09

Dobrojedov dnevnik 25-09

Dobrojedov dnevnik 24-09

Dobrojedov dnevnik 23-09

Dobrojedov dnevnik 22-09

Dobrojedov dnevnik 21-09

Dobrojedov dnevnik 20-09

Dobrojedov dnevnik 19-09

Dobrojedov dnevnik 18-09

Dobrojedov dnevnik 17-09

Dobrojedov dnevnik 16-09

Dobrojedov dnevnik 15-09

Dobrojedov dnevnik 14-09

Dobrojedov dnevnik 13-09

Dobrojedov dnevnik 12-09

Dobrojedov dnevnik, 11-09

Dobrojedov dnevnik, 10-09

Dobrojedov dnevnik 33

Dobrojedov dnevnik 32

Dobrojedov dnevnik 31

Dobrojedov dnevnik 30

Dobrojedov dnevnik 29

Dobrojedov dnevnik 28

Dobrojedov dnevnik 27

Dobrojedov dnevnik 26

Dobrojedov dnevnik 25

Dobrojedov dnevnik 24

Dobrojedov dnevnik 23

Dobrojedov dnevnik 22

Dobrojedov dnevnik 21

Dobrojedov dnevnik 20

Dobrojedov dnevnik 19

Dobrojedov dnevnik 18

Dobrojedov dnevnik 17

Dobrojedov dnevnik 16

Dobrojedov dnevnik 15

Dobrojedov dnevnik 14

Dobrojedov dnevnik 13

Dobrojedov dnevnik 12

Dobrojedov dnevnik 11

Dobrojedov dnevnik 10

Dobrojedov dnevnik 9

Dobrojedov dnevnik 8

Dobrojedov dnevnik 7

Dobrojedov dnevnik 6

Dobrojedov dnevnik 5

Dobrojedov dnevnik 4

Dobrojedov dnevnik 3

Dobrojedov dnevnik 2

Dobrojedov dnevnik 1

Filetiran ribji trend 10. del

Zrezek v obleki 9. del

Pozdrav iz kuhinje 8. del

Curry namesto golaža 7. del

6 hodov za 6 prijateljev 6. del

V Istro po in na tartufe! 5. del

Le človek je za mizo 4. del

Martin Krpan je znova v modi 3. del

Špageti ne marajo bolonjeze 2. del

Nogometaš za 30 funtov 1. del

   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND